FAQ

LBG: Local BEST Group, BEST:n paikallisryhmä. Esimerkiksi Tampereen paikallisryhmää kutsutaan LBG Tampereeksi.

BAS: BEST Application System. Sivusto, jossa voit hakea kursseille.

BAS LBG Area: Sivusto, jota paikallisryhmät käyttävät osallistujien valintaan, hallintaan jne.

PM: Presidents´ Meeting. Syksyisin pidettävä BEST:n yleiskokous, johon osallistuu kaikkien paikallisryhmien puheenjohtajat ja muita kansainvälisesti aktiivisia BEST:läisiä. Osallistujia on yhteensä noin 150.

GA: General Assembly, BEST:n jokakeväinen yleiskokous. Kokoukseen osallistuu yksi, tai kaksi jäsentä jokaisesta paikallisryhmästä, ja niiden lisäksi useitä aktiivisia BEST:läisiä. Kaiken kaikkiaan osallistujia on n. 250.

Osallistujien Valinta:
Tampereella valitsemme osallistujat motivaatiokirjeiden perusteella. Myös muita kriteereitä meillä on: joskus kurssille tarvitaan tietty akateeminen pohja. Pyrimme myös valitsemaan osallistujat mahdollisimman monesta eri maasta. Pieni huumori ja muu erottuminen kanssahakijoista on aina eduksi. Muut BEST-ryhmät valitsevat osallistujansa enemmän tai vähemmän samoilla periaatteilla. Suomalaisia hakijoita auttaa usein se, että Suomesta hakee melko vähän opiskelijoita kursseille, sillä suomessa toimii BEST Tampereen lisäksi ainoastaan yksi paikallisryhmä, LBG Helsinki. Lisätietoa kursseista löydät kurssit-osiosta.

Kuka voi hakea kursseille:
Tampereelta kursseille voivat hakea kaikki läsnä olevat Tampereen yliopiston tekniikan alojen, arkkitehtuurin ja luonnontieteiden opiskelijat mukaan lukien jatko-opiskelijat.