“The Next Ice Age? Are You Prepared?” – Trondheim, Norja, syksy 2013

Olin BEST:n syyskurssilla Norjan Trondheimissa. Kurssin aihe käsitteli Antarktista ja jäänmurtajia. Se ei siis lähes ollenkaan vastannut omaa opiskelualaani, materiaalitekniikkaa. Kurssin sisältö oli silti hyvin mielenkiintoinen. Kurssilla oli luentoja lähes joka päivä muutamien tuntien ajan. Luennot olivat hyvin mielenkiintoisia ja professorit hyviä. Tämän takia luennoilla oli mukava istua, vaikka olikin valvonut myöhään ja herännyt aikaisin.  Lisäksi teimme yritysvierailuja paikallisiin yrityksiin ja nämä vierailut olivat hyvin mielenkiintoisia ja olenkin hakemassa ensi kesäksi töihin näihin yrityksiin.

Paikalliset BEST:läiset järjestivät meille iltaisin ja päivisin ohjelmaa. Meidän ohjelmassamme oli esimerkiksi Viikinkicantus, joka oli omien sitsiemme tapainen juhla, viikonloppuretki Norjan luonnossa, peli- ja elokuvailta, parit teemabileet ja kaikenlaista mahtavaa toimintaa. Tapahtumat olivat kaikki aivan mahtavia ja minulla oli kurssin aikana eräitä hauskimpia iltoja mitä on ikinä ollut.

Kaikki kurssilaiset ja kurssin järjestäjät muodostivat hyvin tiiviin porukan ja olen yhteyksissä kaikkiin kurssilaisiimme vieläkin. Tutustuin siellä ihmisiin, jotka ovat nykyään parhaita kavereitani.

Kurssilla ruuan valmistivat järjestäjät, joten se oli itse tehtyä ja maistuvaa ruokaa. Kurssilla pyrittiin syömään mahdollisimman paljon perinteisiä Norjalaisia ruokia. Ja se oli tosi hyvää. Vaikka ruoka myöhästyikin joskus aikataulusta, meille kehitettiin ohjelmaa, joten se ei ollenkaan haitannut.

Voin suositella kaikille BEST:n kursseja, sillä kurssini on ollut yksi elämäni parhaista asioista ja sain sieltä kielitaitoa, mahtavia kokemuksia ja uusia kavereita.

Liisa Ojaniittu