Kurssin aikana

Kurssin aikana järjestäjät huolehtivat kaikista pakollisista kuluista, kuten ruokailuista, matkoista, pääsymaksuista jne. Sinun tulee vain huolehtia olevasi ajoissa oikeassa paikassa.

Kahden viikon kurssin ohjelmaan kuuluu opetusta noin 40 tuntia, joka koostuu mm. luennoista ja yritysvierailuista. Kurssin päätteeksi on jonkinlainen lopputesti, joko esitelmän pitäminen tai helpohko tentti. Aikataulut kursseilla ovat tiiviit: kun opetus loppuu, iltaohjelma alkaa. Jonkinasteista juhlimista on kurssilla tarjolla joka ilta.

Aikataulut saattavat kurssin aikana elää, ja käytännössä aina joku on myöhässä. Pyri kuitenkin omalta osaltasi kunnioittamaan annettuja ohjeita ja aikatauluja, koska järjestäjät ovat nähneet vaivaa kurssin eteen ja luennoitsijat ovat ottaneet tehtävän vapaaehtoisesti vastaan. Älä esimerkiksi nuku luennoilla. Osallistu positiivisella mielellä kaikkeen järjestettyyn, siten saat kurssista eniten irti.

Yksi tärkeimmistä iltatapahtumista on international evening. Siellä eri maista tulleet osallistujat esittelevät kotimaansa juomia ja ruokia. Itse voit päättää miten paljon tapahtumaan panostat ja mitä haluat Suomesta esitellä. Valinnanvaraa on salmiakkikossusta poronkäristykseen. Minttupullo on aina suosittu! Ruuanlaitto- ja säilytysmahdollisuudet ovat usein rajatut, joten kannattaa ottaa jotain hyvin säilyvää ja helposti kuljetettavaa mukaan.

Mikäli haluat paremmin tutustua valitsemaasi kohteeseen, kannattaa paikan päälle mennä pari päivää ennen kurssin alkua, tai vaihtoehtoisesti varata lennot kotiin vasta pari päivää kurssin jälkeen. Joskus voit saada lisäpäiville majoituksen järjestäjiltä, mutta toisinaan saattaa joutua soveltamaan. Sähköpostikeskusteluissa kannattaa kysellä muiden suunnitelmia jo etukäteen.