“Bite me! – there is science in my food” – Graz, Itävalta, talvi 2012

Vietin huikeat yhdeksän päivää Itävallan Grazissa ruuan kemiaan liittyvällä BEST-kurssilla. Olin TTY:n opinnoissani jo kaikki kurssit suorittanut ja diplomityön teko oli enää edessä. Mietin hieman, onko enää järkeä hakea BEST:n kurssille ja olenko sinne liian vanha, sovinko joukkoon. Mutta kuinka väärässä olinkaan!

Viikko oli täynnä ohjelmaa. Päivät menivät luennoilla, yrityksissä vieraillessa, harjoituksia tehdessä ja muussa virallisessa ohjelmassa. Opetus oli rentoa ja yritysvierailut kurssin teemaan sopien kohdistuivat olutpanimoihin, viinivalmistajiin, siiderivalmistajiin ym. Samalla kuitenkin myös oppi yhtä sun toista. Kun virallinen osuus oli ohi, tutustuttiin kaupunkiin city rallyn merkeissä, oli tanssikurssia ja kaikkea hauskaa yhdessä tekemistä. Ja luonnollisesti päivä jatkui yöhön erilaisin teemabilein. Vietettiin International evening, Austrian evening, 50’s party, Cantus, Gentlemen party, Pub crawling… Sitä sun tätä, paljon tanssia, paljon menoa, paljon hauskaa.

Hauskanpito oli ilman muuta ykkösjuttu kurssilla. Mutta erityisen kiinnostavaa oli myös päästä keskustelemaan suunnilleen saman alan opiskelijoiden kanssa, jotka olivat ympäri Eurooppaa. En tiennyt aiemmin mitään Georgiasta, puhunut Ukrainan palkkatasosta, Espanjan työttömyydestä tai Kreikan taloustilanteesta paikallisen kanssa. Kurssilla tutustui noin neljäänkymmeneen todella mukavaan, ihanaan, täysipäiseen ihmiseen. Ryhmähenki kurssilla oli aivan loistava. Mukaan mahtui hyvin erilaisia ihmisiä: Osa oli tullut enemmän bileiden perässä, osa kurssin aiheen takia. Mutta kaikki kuuluivat porukkaan, jota kuvasi sana BEST Spirit.

Viikko oli kerta kaikkiaan huikea. Olin sen jälkeen äärettömän väsynyt pitkien iltojen, välillä aamuun asti valvottujen öitten ja toiminnan täyteisten päivien saattelemana. Oli haikeaa jättää tiiviiksi muodostunut ryhmä, mutta oli ihana huomata, miten yhteydenpito uusiin kavereihin jatkui Suomeen palattua.

 

-Sanna