Kurssit

Kursseille hakeminen

Kaikki TTY:n opiskelijat voivat hakea kursseille, mukaan lukien vaihto- ja jatko-opiskelijat. Ei siis tarvitse olla BESTin jäsen osallistuakseen kurssille! Hakeminen ei myöskään maksa mitään.

Osoitteesta www.best.eu.org/courses sekä koulun ilmoitustauluilta löytyy tiedoa haettavista kursseista sekä hakuajoista. Jos haet ensimmäistä kertaa BESTin kursseille, oman tilin voi luoda BEST Application Systemissä (BAS). Samalla sesongilla voi hakea enintään kolmelle kurssille. Hakemukseen täytetään henkilötiedot sekä englanniksi vapaamuotoinen ’motivation letter’, jossa perustelet miksi haluat kurssille ja miksi sinut tulisi valita. Toisessa päässä paikalliset BESTin jäsenet, eli opiskelijat, päättävät motivaatiokirjeiden perusteella kenet kursseille otetaan.

Hakemuksen täyttämisen jälkeen meidän on vahvistettava hakujärjestelmään, että olet yliopistomme opiskelija. Tämä tapahtuu näyttämällä opiskelijakorttiasi. Tunnuksen aktivointi pitää suorittaa viimeistään n. 2 päivää hakuajan loppumisen jälkeen tai muuten hakemus ei lähde eteenpäin. Voit siis tehdä hakemuksen vaikka viimeisenä hakupäivänä, mutta sitten aktivoimisella on jo kiire! Ajankohdasta voi sopia lähettämällä sähköpostia kurssivastaavalle osoitteeseen best-kurssit(ä)listmail.tut.fi. Kurssivastaavalta voi myös kysellä lisätietoja hakemisesta ja kursseista.

Hakuajan päättymisen jälkeen päätös kurssille hyväksymisestä tulee noin kahdessa viikossa. Tiedon pääsystä saat meiltä ja lisäksi sen näkee myös BAS:ssä. Jos olet lähdössä kurssille, maksat 60€ vakuusmaksun (deposit) BEST Tampereelle. Mikäli tämän jälkeen perut lähtösi, summaa ei makseta takaisin. Muutoin vakuusmaksu palautetaan käytyäsi kurssin ja annettuasi siitä palautetta BAS:ssä. Ennen deposit-maksun maksamista kurssille lähtemättä jättäminen ei siis maksa mitään.